Kortfilmen jag skrivit, som kommer ha titeln “Det perfekta mötet”, filmas nu för fullt. Har träffat en av regissörerna, Bizz Sjöblom, och fått höra lite tankar han hade kring projektet och eventuella ändringar. Ska bli väldigt spännande att se hur de formar projektet efter det manus jag skickat in till dem.

Projektet är en beställning från filmutbildningen på Kalix Folkhögskola, där tre regissörer kommer att filma varsin del ur filmen. När jag skrev manuset hade jag detta i åtanke och valde därför att rikta in mina scener på olika karaktärer, så att en regissör får en karaktärs sida av historien, nästa regissör får den andra karaktärens sida och den tredje regissören får deras gemensamma historia ut mot världen. Något jag tyckte var praktiskt och det verkar som att den idén gick fram bra.

Vad jag förstått kommer de att omarbeta karaktärerna lite. Vet inte riktigt vilka ändringar som kommer att göras, men ser verkligen fram emot att få se resultatet. Det blir första gången jag lämnar ifrån mig ett projekt till någon annans händer, vilket känns väldigt roligt.

När jag hade lämnat in manuset kände jag att det kanske inte riktigt var min genre och att jag kunde gjort historien bättre efter en till omskrivning. Jag litar ändå på att de som står för regin styr upp det hela på ett bra sätt. Ska bli spännande att se hur mycket som ändrats från det jag lämnat in. Väntar ivrigt på att det dimper ner ett mail från dem med den färdiga kortfilmen.