Första dagen avklarad. Har lyssnat på vad nya filmavtalet innebär för producenter och upphovsrättsmakare. Verkar mest som att folk oroar sig för producentens inkomst och framtid, inte speciellt mycket om hur manusförfattare påverkas. Fortfarande intressant, men hela spektrat talas det inte om. Manusförfattaren hamnar ofta i skymundan.

Verkar även som att det blir ännu svårare för smal film att bli gjord. Dels för hur pengar fördelas och dels att SF står inför en möjlig försäljning. Skulle ett företag med ännu mera kommersiella visioner köpa det blir det den smala filmen som drabbas. Vilken kategori jag själv vill skriva för vet jag nog inte ännu. Svårt att avgöra ibland vad som är smal film.

Har fått lite kontakt med elever från Kalix, vilket är väldigt roligt. Bra med nya kontakter, speciellt med såna som är i samma situation som en själv.

Nu väntar middag och mingel. Gäller att ta för sig och visa att man vill skriva manus.